Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

US банки плащат за Великобритания в ЕС

US банки плащат за Великобритания в ЕС

Две от най-големите американски банки ще дарят средства на кампанията за оставане на Великобритания в ЕС, съобщи Ройтерс. Това са JP Morgan и Goldman Sachs.

Банката с най-големи активи в САЩ JP Morgan смята да дари стотици хиляди британски лири на проевропейската кампания. По-рано нейният конкурент Goldman Sachs също обяви, че ще предостави безвъзмездно "значима шестцифрена сума" на организацията "Великобритания е по-силна в Европа", която ще убеждава гласоподавателите да гласуват за оставане в ЕС на предстоящия референдум. И други банки категорично се обявиха за оставане на Великобритания в ЕС, защото напускането би се отразило негативно върху ролята на Лондон като глобален финансов център.

Британският премиер Дейвид Камерън в момента се опитва да предоговори условията за членство на страната си в ЕС. Целта на Лондон е да ограничи имиграцията и експлоатирането на социалната си система от граждани на по-бедните европейски държави и да си върне контрола върху вземането на някои решения, които в момента се вземат на европейско равнище. След като бъде постигнато споразумение за новите условия, оставането на страната в съюза ще бъде подложено на гласуване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе