Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Разбиха банда спецове по дрога, скиминги и оръжия

Разбиха банда спецове по дрога, скиминги и оръжия

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" в Районното управление и Областната дирекция на МВР в Силистра разбиха престъпна група, извършвала разнородна незаконна дейност. 

Членовете на групата са задържани. От шестима от бандата са иззети наркотици, скимиращи устройства и незаконно оръжие, уточни МВР.

До задържанията се стигнало след информация, че един от членовете на групата - Н.С. (35), превозва в личния си автомобил наркотични вещества на територията на София. На излизане от столицата джипът БМВ бил спрян от служители на ГД „Национална полиция" и в него били открити 504 грама канабис с високо качество.

След първоначално задържане под стража, на Н.С. била взета мярка за неотклонение парична гаранция. Той е криминално проявен, известен със скимиране и побои.

Същевременно в Силистра криминалистите предприели наблюдение върху двама чужди граждани - М.П. (49) - молдовец, и Н.М. (27) - с молдовско и румънско гражданство, след влизането им в града през граничния контролно-пропускателен пункт.

Предварителната информация на полицаите сочела, че двамата се занимават със скимиране. Тя се потвърдила след срещата им със силистренеца Ж.Б. (34), известен с подобна дейност. Именно той трябвало до декодира придобита чрез скиминги аудио и видеоинформация с пинкодове на чужди сметки, която двамата съхранявали на преносим компютър.

При опита им да напуснат страната чужденците били задържани, а лаптопът е иззет. В него били открити файловете с декодираната от силистренеца информация. Към момента двамата са с постоянна мярка задържане под стража.

Незабавно последвали процесуално-следствени действия срещу други съпричастни към престъпната дейност.

Претърсвайки лек автомобил „Мерцедес" , собственост на М.Д. (37), криминалистите открили три скимиращи устройства.

М.Д., който има криминално минало, към момента е задържан с постоянна мярка за неотклонение.

Разследването на престъпната група е пръдължило дълго време, под ръководството на Окръжна прокуратура - Силистра.

Служителите на реда открили помещение, оборудвано като работилница за скимиращи устройства. То било в приземен етаж на къща в село Калипетрово, собственост на Я.П. (32). Иззети били отливки, инструменти и части, използвани за изработване на скиминги. Намерени били още затвор за карабина и два оптични прибора, за които се смята, че са използвани за незаконен лов.

Я.П. е известен със скимиране и е осъждан за притежание на наркотици. МВР го издирва към момента.

Същевременно била открита незаконно притежавана снаряжена карабина без затвор. Оръжието било предадено доброволно от 24-годишния Т.З. непосредствено след предприето претърсване на опела му на територията на село Калипетрово. Към момента младежът е под домашен арест.

На този етап на разследването се смята, че всички мъже - членове на престъпна група имат различно съучастие в извършването на разнородните престъпления.

Тепърва предстои изяснява на ролите им, както и кой е ръководил работата. Образувано е досъдебно производство.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе