Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Банда от четирима задигнала 80-те хил. лв. в Ямбол

Банда от четирима задигнала 80-те хил. лв. в Ямбол

Ямбол. Извършителите на банковия обир за 80 000 лева от 5 март в Ямбол са от Сливен. Единият е ученик – С.Д. на 17 години, а другият безработен – С.Б на 23 години. Това съобщи във вторник Генчо Иванов, директор на Областната полицейска дирекция в Ямбол. Той застана пред журналисти заедно с окръжния прокурор на Ямбол Георги Ханджиев.

„Освен двамата преки извършители, в групата има и други двама, които са организатор и негов помощник. Те са на по 29 години и са от Ямбол. Организаторът е М.Р., който работи, каза полицаят, без да уточнява професията на обирджията. Неговият помощник е К.Д. – също на 29 години.

„Наблюдавахме ги около 20 дни. Четиримата бяха заловени в понеделник и в момента са с мярка „задържане под стража" за 72 часа с прокурорско разпореждане", съобщи полицай номер едно в Ямбол. Все още няма яснота дали ще им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

В домовете на извършителите са открити и иззети дрехите и обувките, с който са били облечени по време на грабежа.

Младежите не са криминално проявени, уточниха от полицията в Ямбол. Те обаче оглеждали „обекти" за нови грабежи на територията на Сливен и Бургас. Бандата наела квартира в Ямбол, където държали пари и екипировка.

В късния след обяд на 5 март бандитите успяха да задигнат 80-те бона от чувалче на охранители от фирма за инкасо, носещи парите от община Ямбол към местния офис на общинска банка, който се намира само на десетина метра, в същата сграда.

Парите са откраднати от двамата маскирани сливенци, докато по същото време на площада пред община Ямбол имаше кукерско шествие със силна музика. По ирония на съдбата на метри от грабежа бивш шеф на полицията и настоящ зам. кмет на Ямбол откриваше фестивала „Кукерландия".

„Охранителят просто е бил блъснат, а чувалчето отскубнато от маскираните, които избягали, обясни полицаят. След обирът четиримата се изнесли със стар джип към Сливен, където станало разпределението на плячката. Колата е на единият от участниците в грабежа. Тя е намерена от полицаите.

В домовете на задържаните са открити общо 33 000 от задигнатите 80 000 лева. Единият си купил кола, другите харчили пари за подаръци и дрехи", каза Генчо Иванов. Според него откраднатите пари били разпределени по равно между четиримата участници, които са направили пълни самопризнания.

„Срещу задържаните лица са повдигнати обвинения за грабеж в големи размери", съобщи окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев. Очаква се прокуратурата да поиска постоянна мярка за неотлонение – задържане под стража".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе