Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Напрежението на Балканите расте заради мигрантската криза

Напрежението на Балканите расте заради мигрантската криза

Напрежението на Балканския полуостров расте заради засиления поток мигранти, търсещи убежище в Западна Европа. Пътят на бежанците е ограничен от нови контролни мерки по границите, информира BBC.

Хърватия се обърна към Словения с молба да започне прием на 5000 души на ден, но от Любляна заявиха, че ще се съгласят на около 2000. Това пък доведе на струпване на хора на границата между Хърватия и Сърбия. BBC твърди, че в следващите дни Загреб вече няма да има къде да настанява прииждащите мигранти, тъй като лагерите, скоро ще бъдат препълнени.

"Не можем да приемаме неограничен брой мигранти, ако знаем, че те не могат да продължат пътя си", каза Бостян Шефич, секретар в Министерството на вътрешните работи на Словения.

"Вярвам, че Хърватия, Сърбия и Македония също ще трябва да вземат мерки", допълни той.

Унгария съобщи, че след затварянето на границата с Хърватия рязко е намалял притока на мигранти в страната. От началото на годината в Унгария са пристигнали близо 400 000 нелегални мигранти.

Вътрешното министерство в Скопие съобщи, че за последните три месеца от Гърция в Македония са пристигнали над 152 000 души. Всички те идват организирано с автобуси или влакове до македонския граничен град Гевгелия, информира още БГНЕС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе