Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Путин дал големи обещания за Западните Балкани, как ще ги осъществи

Путин дал големи обещания за Западните Балкани, как ще ги осъществи

Компании от Русия ще построят газопровод и две електроцентрали в Република Сръбска, която е съставна част на Босна и Херцеговина, съобщи сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик пред националната телевизия на Република Сръбска след разговорите си с руския президент Владимир Путин в рамките на Международния икономически форум в Петербург, предаде ТАСС.

"Потвърдихме решимостта си да построим газопровод и на негова основа две електроцентрали - в района на Приедор и в близост до Баня Лука. Газовите електроцентрали ще снабдяват с електроенергия района, който има нужда от нея", заяви сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина.

Додик е разказал на Путин за изграждането на руско-сръбска църква, както и за сътрудничеството в областта на медицината. Политикът е съобщил на руския лидер, че срещу него и обкръжението му са наложени санкции от страна на САЩ, което допълнително усложнява ситуацията преди предстоящите на 2 октомври избори. Според Додик в отговор Владимир Путин го е поканил да дойде отново в Русия през септември, за да обсъдят текущи проекти. "Ще има възможност да продължим този разговор, който беше изпълнен с откритост и разбиране", каза Додик.

По-рано Милорад Додик благодари на руския президент за цената на руския газ, като подчерта, че енергийните ресурси от Русия нямат алтернатива. В края на 2021 г. Додик заяви, че се е договорил с Путин да запази съществуващата цена на газа за Република Сръбска на около 290 долара за 1000 кубични метра. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе