Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тайните на новата руска балистична ракета "Сармат" разкрити

Тайните на новата руска балистична ракета "Сармат" разкрити

Масата на горивото е 178 тона, дължината й е 35,5 метра

Създателите на най-новата междуконтинентална балистична ракета „Сармат“ за първи път разкриха нейните тактико-технически характеристики. Това съобщава кореспондент на РИА Новости от изложението „Армия 2019“, предава Агенция "Фокус".

Съответната брошура, достъпна за посетителите на форума, гласи, че далекобойността на „Сармат“ е 18 хиляди километра, изходното тегло е 208,1 тона, масата на полезния товар е по-малко от десет тона.

Масата на горивото е 178 тона, дължината на ракетата е 35,5 метра, а диаметърът е три метра. Типът бойна глава е отделима бойна глава с блокове с индивидуално насочване, които могат да носят конвенционални или ядрени заряди.

Форумът публикува и модел на ракетата, която според терминологията на НАТО се нарича "Сатана-2".

„Сармат“ (РС-28) ще замени най-тежката в света стратегическа ракета „Воевода“. Работата по разработване на проекта започна през 2011 г.

Концепцията на комплекса „Сармат“ е доставянето на бойни глави по траектории, които затрудняват унищожаването им дори от перспективни системи за противоракетна отбрана.

Миналата година Владимир Путин, в обръщението си към Федералното събрание, обяви началото на активната фаза на тестването на "Сармат".
Първите серийни ракети трябва да влязат в експлоатация през 2021 година.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе