Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Шок в Италия заради българката с отрязани уши, жертва на сводници

Шок в Италия заради българката с отрязани уши, жертва на сводници

Шок, ужас, гняв към мъчителите и вълна от съчувствие към жертвата. Това са реакциите, които заливат социалните мрежи в Италия заради потресаващата изповед на представената като Стефания българка, станала жертва на трафик на хора в Италия. 24-годишната ни сънародничка разказа за преживяното по време на среща с президента Серджо Матарела, организирана по повод Международния ден на жените, съобщава Нова тв.

24-годишната българка е в Италия от седем години и в момента живее под протекция, след като била спасена от католическата общност, носеща името на Папа Йоан XXIII. Стефания пристигнала на Апенините, когато била на 17. Приятели на родителите й я излъгали, че са й намерили работа. Оказало се обаче, че ще смятат да я пласират като проституира. За да я накарат да бъде послушна, сводниците я подложили на нечовешки мъчения. Сводници отрязали ушите й и оскубали косата й, а побоите били ежедневие.

"Имах дупки по корема от токовете, с които ме ритаха. Бях без уши и с белези по лицето. Когато ме биеха, се надявах някой да види и да ме спаси. Когато след месеци видях да идват карабинери, се почувствах наистина щастлива", сподели Стафания пред президента Матарела и присъстващите на срещата, много от които се просълзиха, слушайки историята на българката.

Спасителите й споделят, че когато я намират, тя изглеждала като изляла от концлагер. След лечението й католическата общност поема грижите за нея. В момента българката е полуглуха, но е успяла да си намери работа и да се възстанови. Заради появата си пред публика тя беше с дълги къдрици, които скриваха обезобразените й уши.

"За цивилизоваността на едно общество се съди по състоянието на жените в него. Сексуалната експлоатация за съжаление е широко разпространена престъпна практика. Добре е да се нарече с точното й име: робство. Това е позорното робство на нашия век", коментира италианският държавен глава.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе