Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Убилият баба си младеж признал пред попа за престъплението

Убилият баба си младеж признал пред попа за престъплението

Благоевград. Окръжен съд – Благоевград наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" на 20-годишния Марио Христов от Гоце Делчев, който закла баба си.

Има неопровержими доказателства, че обвиняемият е извършител на жестокото убийство. От разпитите на свидетелите също става ясно, че убиецът е внукът на жертвата. Самият Марио е направил пълни признания пред разследващите за кървавото престъпление. Веднага след убийството той си признал пред местния свещеник, който също е свидетел. Разпитани по делото са и родителите на Марио Христов, които са открили тялото на възрастната жена. Те самите са сигнализирали в полицията, като са казали, че не се съмняват, че извършеното е дело на сина им. При разпитите са разказали, че той има проблемен характер и поведението му е било неконтролируемо.

Неведнъж той е заявявал, че точно бабата е виновна за несгодите му. В деня на убийството не е имало конфликт между извършител и жертва, това е основание да се допуска, че убийството е било предварително обмислено. В сряда следобед Марио нанесъл множество прободни рани с нож на баба си, тя все още била жива, затова отишъл да вземе брадва и да довърши. След това се опитал да прикрие уликите - изпрал е дрехите си, почистил е пода с препарати, пробвал да скрие тялото.

„Съгласен съм, ужасно много съжалявам", каза пред съда обвиняемият. Наказателният кодекс предвижда за подобно престъпление лишаване от свобода от 15 до 20 години затвор. Марио Христов е изправян над 5 пъти пред съдебните органи за кражби и притежание на наркотици. Убийството е извършил само 3 месеца след наложено му ефективно наказание.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе