Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Азербайджан свали руски хеликоптер, извинява се

Азербайджан свали руски хеликоптер, извинява се

Азербайджан случайно свали хеликопетр Ми-24 от руските военновъздушни сили над територията на Армения и принася извиненията си на Москва. Това твърдят от външното министерство на Азербайджан, цитирани от Sputnik.

От Баку обясняват, че руският Ми-24 летял в непосредствена близост до границата в нощта, на малка височина, в зоната на радарната система за противовъздушна отбрана. Азербайджан отбелязва освен това, че хеликоптери на руските ВВС преди това не са били забелязвани в този район.

„В контекста на тези фактори и напрегнатата обстановка в региона, която изисква повишена бойна готовност заради възможни провокации от арменска страна, дежурните са взели решение за обстрел. Азербайджан поднася извинения на руската страна за трагичния индицент, който е повод на случайност и не е насочен към Русия“, пише в съобщение на външното министерство.

За падането на хеликоптера стана ясно рано сутринта. Хеликоптерът е бил свален близо до азербайджанския град Нахичеван. По официална информация от Кремъл, Ми-24 е съпровождал автоколона на руска военна база в Армения.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе