Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Азербайджан с мирен призив към арменците в Карабах

Азербайджан с мирен призив към арменците в Карабах

Военното командване на Азербайджан се обърна към мирното население, живеещо в окупираните територии.

Обръщайки се към арменските граждани на страната ни, живеещи в населените пунктове в зоната на бойните действия, военното командване на Азербайджан декларира, че азербайджанската армия не е насочена към цивилни хора, както и към граждански съоръжения и обекти.

Целите на азербайджанската армия са огневи позиции, военни съоръжения и военна инфраструктура в окупираните територии. В тази връзка призоваваме цивилното население, живеещо в тези райони, да стои далеч от зоната на бойните действия.

Заявяваме, че ще създадем подходящите условия, за да не пострадат от тежките боеве и да бъдат евакуирани безпрепятствено от този район. Гражданите ще бъдат третирани в съответствие с изискванията на Женевската конвенция и човешките им права ще бъдат защитени.

Въоръжените сили на Армения нанесоха ракетен удар по Мингячевир, съобщи в акаунта си в Туитър помощникът на президента на Азербайджан, Хикмет Хаджиев.

"Преди няколко минути въоръжените сили на Армения нанесоха ракетен удар по Мингячевир, който е промишлен град. Тук са разположени водохранилище и огромна електростанция. Това е поредният варварски пример в безизходицата", подчертава Хаджиев.

Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе