Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Атаките в Кьолн били планирани

Атаките в Кьолн били планирани

379 достигнаха жалбите са сексуални нападения в новогодишната нощ

Нападенията над жени в Кьолн в новогодишната нощ са предварително планирана и координирана акция. Това заяви министърът на правосъдието и защитата на правата на потребителите на Германия Хайко Маас за "Билд ам Зонтаг".
"Никой не може да ме убеди, че не е било координирано и подготвено. Моето подозрение е, че датата е избрана нарочно и е бил очакван определен брой хора. Това ще даде ново измерение на престъпленията", коментира Маас. Въпреки това той призовава обществото към толерантност и да не прибързва със заключенията. "Грешно е да се съди какъв е нечий произход по неговите действия", добавя министърът. Според него твърденията, че случилото се е доказателство, че бежанците не могат да бъдат интегрирани в германското общество, са "пълни безсмислици". Маас увери, че институциите взимат случилото се много сериозно. "Културните различия не оправдават и не извиняват нищо. Няма приемливо обяснение за нападенията. За нас мъжете и жените имат равни права във всичко. Всички, които живеят тук, трябва да приемат това", категоричен е Маас.

Полицията в Кьолн пък съобщи, че броят на жалбите за нападения е вече 379. Около 40% от случаите засягат обвинения в сексуални нападения. Съобщава се, че мнозинството извършители са били от северноафрикански произход. Повечето заподозрени са бежанци или нелегални имигранти. Досега се съобщаваше за 170 жалби, припомнят немските медии.
В същото време допитване сред обществеността, направено от института Еmnid, показа, че близо 50% от германците искат ограничаване приема на бежанци до 200 000 души годишно. Най-силно тази идея се подкрепя в източните провинции, където за ограничаване на имиграцията са се обявили 58% от анкетираните, а 37% са били против. По официални данни през 2015 г. Германия е приела над 1 млн бежанци. Още 250 000 са пристигнали в страната и пребивават в нея нелегално.

Бежанци съдят Гърция за робство

Европейският съвет за правата на човека (ЕСПЧ) ще разгледа след 20 януари 2016 г. жалбата на 42 мигранти от Бангладеш срещу Гърция. Те твърдят, че страната е нарушила член №4 от Европейската конвенция за правата на човека, съобщи Съветът по бежанските въпроси на Гърция. Този член регламентира забраната на робството и принудителния труд. Ищците работели на ягодови и малинови плантации в село Неа Манолада. Живеели в приспособления от дъски, картонени кутии и парцали, а ако роптаели, отнасяли бой.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе