Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Нов асфалт под старите чинари

Нов асфалт под старите чинари

Започна ремонтът на бул. „Симеон Велики“ в Силистра. Първата копка направиха кметът на общината д-р Юлиян Найденов и управителят на фирмата изпълнител Наско Богданов. Проектът предвижда запазването на старите чинари с изключение на 4-5 от тях, които са болни и трябва да се премахнат, каза кметът Юлиян Найденов. Общата стойност на проекта е над 3 млн. лв., уточни той.

"Аз съм оптимист, че усилията, които бяха положени до момента във връзка с реализирането на този проект като начална дата 28 декември 2017 г.  и край на проекта 28 юни 2020 г., всички дейности ще бъдат завършени в посочените срокове. Мисля, че както Общината, така и фирмата, която е избрана след проведена обществена поръчка, вземат всички необходими мерки за създаване на възможно най-малките неприятности, бих ги нарекъл - най-малките неудобства, за нашите съграждани. Затова нека всички се чувстваме по-спокойно на този етап", посочи кметът на общината д-р Юлиян Найденов.

На брифинга преди първата копка дойдоха и представители на неформалното сдружение "Силистра диша". Те отново се обявиха против реализацията на проекта.
Кметът на общината Юлиян Найденов съобщи също, че в момента се работи по още 12 проекта, като следващият е ремонт на улица "Константин Иречек" в дунавския град.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе