Извънредни новини

Армия от 2000 охранява Словакия - Англия

Армия от 2000 охранява Словакия - Англия

Скатавката Рууни наказан да обслужва лъвче

Сериозни мерки за сигурност са предприети за мача между Англия и Словакия тази вечер. Двата тима ще мерят сили на стадион "Жофроа Гишар" в Сент Етиен, а двубоят е сред определените за "високорискови" заради сблъсъците между двете агитки в миналото.

Властите във Франция разкриха, че 1100 полицаи, 839 частни охранители, както и 51 войници са мобилизирани да следят за сигурността в града. В допълнение ще влезе и забраната за продажба на алкохол в часовете преди и след срещата. "За допълнителна защита сме забранили продажбата на спиртни напитки. Инструктирахме хотелите, ресторантите и кафенетата в града да затворят терасите си. Така феновете няма да могат да използват маси и столове като оръжия", разкри местният префект Еванс Ришар.

В лагера на Словакия цари отлично настроение, а "соколите" нямат намерение да губят срещата. "Математиката е едно, а футболът друго, но трябва да вземем нещо от срещата", отсече Владимир Вайс, който реализира едно от попаденията във вратата на Русия при успеха с 2:1. Медиите в родината му разкриха, че тайното оръжие на футболиста са неговите родители, които присъстваха на мача със Сборная, а тази вечер ще надъхват сина си и срещу Англия. "Мама се разплака, а татко беше на седмото небе от щастие след победата. Несравнимо е когато вкараш такъв гол, а родителите ти са на стадиона", разкри крилото на "Ал Гарафа". Звездата на словаците Марек Хамшик попадна в доста необичайна ситуация. 28-годишният техничар бе помолен в едно от интервютата, които даде, да нарисува себе си. Футболистът на "Наполи" се постара, но резултатът от напъна му бе по-скоро карикатура отколкото реален автопортрет. "Учителката ми по изобразително изкуство няма да бъде доволна от това", избъзика се словакът с култовата прическа.

"Сън" пък разкри каква е причината английските национали да мъкнат плюшена играчка със себе си. Оказа се, че лъвът Лео е предназначен като наказание за най-зле представилия се футболист на тренировката. Този, който се скатава най-много, трябва да носи играчката навсякъде със себе си. Комитет, съставен от най-опитните играчи, решава кой да бъде получи тази "чест". Уейн Рууни е тартор в гласуването, но и това не успя да го спаси и в момента именно той е нарочен за най-голям мързеливец. Лошата новина за селекцията на Рой Ходжсън е, че те са изправени пред черна прокоба. На световното през 1998 г. англичаните играят на същия стадион осминафиналната среща с Аржентина и губят след дузпи. Тогавашният селекционер на островитяните Глен Ходъл призна призна, че ще се върне на "Жофроа Гишар" за пръв път от 18 години, за да окаже морална подкрепа на сънародниците си.

Ислямист-охранител уволнен в Ница

Мюсюлманин беше отстранен от охраната на мачовете в Ница, след като е бил забелязан да се моли във фензоната, твърди "Нис матен". Заподозреният, който е сътрудник на частна фирма, е бил видян да изпълнява ислямски обредни действия, които са забранени по време на европейското. "Сезирахме полицията, за да отстрани този човек, който нарушава разпоредбите, обясни зам.-кметът Кристиан Естроси. - Органите му провериха документите за проверка и това беше всичко." Уволнението беше предшестванж от антитеростична акция в Белгия заради подозрения, че ислямисти готвят удар във фензоната в Брюксел. А в началото на Евро 2016 беше разкрито, че частните фирми, на които е поверена охраната на турнира, са наели общо 82 лица, присъстващи в черните списъци на потенциалните терористи на контраразузнаването.

УЕФА наказва още 3 отбора

Още 3 отбора очакват санкции от УЕФА за инциденти, предизвикани от техни фенове. Най-застрашени са унгарците, чиято публика предизвика масови безредици в началото на мача с Исландия на "Стад Велодром" в Марсилия. Ултраси, облечени в едни и същи черни тениски, се сбиха със стюардите, сред които имаше и жени, след като се опитаха да нахлуят при сънародниците си от съседен сектор, но бяха възпрени. Запалянковците отвърнаха със сбиване плюс замеряне с предмети и мятане по терена на факли и се наложи полицията да употреби сълзотворен газ, за да ги усмири и стюардите да си влязат отново във функциите.

Санкция очаква и Белгия, чиито привърженици мятаха факли и други предмети по терена в мача в Бордо. Както и Португалия - заради фен, който нахлу на терена, за да си прави селфи с Кристиано Роналдо.

Освен тези 3 отбора УЕФА трябва да вземе решение и за инцидентите на мача Хърватия - Чехия. За инциденти на самите стадиони отборите носят дисциплинарна отговорност, като включително могат да бъдат отзовани от турнира. Засега единствен наказан е Русия - с последно предупреждение.

Сръбски фенове дискредитирали Хърватия

В хърватската агитка, която вилня на стадиона в Сент Етиен, е имало сърби и босненци, оплака се "Слободна Далмация". Според версията на изданието от Сплит, те са били в хърватски цветове, но целта им е била да дискредитират "Ватрените". Вестникът се позовава на свой вътрешен "надежден" източник. Докато не бъде доказва тази версия обаче, да не забравяме, че засега основното обвинение е, че хулиганската акция е била планирана от агитка на "Хайдук" от Сплит - града, където се намира и редакцията на "Слободна Далмация".

Треньорът на Украйна напуска

поста си веднага след края на Евро 2016. Това съобщи самият Михаил Форменко, който вече разкрил пред играчите си, че мачът с Полша утре ще му е последният начело на отбора. Причината за решението са двете загуби досега, с които отборът е пред раздяла с турнира.

Буфон аут срещу Ирландия

заради температура, е лошата новина от лагера на Италия. Вратарят, който носи и капитанската лента, е повален на легло и пропусна две от тренировките на Скуадра адзура, а лекарите не се наемат да гарантират, че до сряда вечерта ще бъде на крак. В краен случай, той може се доизлекува на спокойствие, тъй като италианците се класираха предсрочно за осминафиналите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе