Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Кои са арестуваните хора на Божков?

Кои са арестуваните хора на Божков?

Кои са арестуваните бивши служител на МВР, приближени до Васил Божков? Както стана ясно, трима души са отведени на разпит при операцията на ГДБОП и прокуратурата, която се провежда на две места в столицата. 

По информация на БНР единият арестуван е  бивш висш служител на служба Борба с организираната престъпност и близък до бизнесмена Васил Божков, който в момента се намира в Дубай, а другите двама са негови колеги.

Доста медии гръмнаха, че става въпрос за Славчо Марков, бивш шеф в ЦСБОП, сега ГДБОП. Да, това е факт, пише "Пик".

Според източници на медията, вторият арестуван е Веселин Балтов, шеф на охраната на Божков. Балтов е бивш служител в СОБТ.

Третият арестуван е Емил Кабакчиев. Той е шеф фирмата за охрана и детективски услуги АН-В. Счита се, че зад нея също е Божков. Тя е регистрирана на адреса на улица "Черковна", който беше обискиран рано тази сутрин. На името на Кабакчиев има регистрирана и фирма за хазарт.

Акцията на различни адреси в София и Сандански продължава. Предполага се, че те са във връзка със следенето на прокурори, което беше разкрито от фейсбука на Васил Божков. Както е известно, милиардерът се укрива в Дубай, тъй като има 18 обвинения у нас.

От Специализираната прокуратура съобщават, че при акция в София и Сандански се събират доказателства във връзка с разследването на криминални престъпления от обвиняемия с инициали В. Б.

Служители на „Национална полиция“, под ръководството на Специализираната прокуратура, претърсват домове и офиси, сред които търговско дружество, свързано с цитирания разследван.

Операцията е свързана с разследването срещу бизнесмена Васил Божков и с опита за следене на прокурор, който работи по това разследване.

В акцията участват тежковъоръжени екипи на полицията, екипи на Специализираната прокуратура и на Бюрото за защита свидетели към главния прокурор. 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе