Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Арестуваха двама за убийство преди 15 години

Арестуваха двама за убийство преди 15 години

Двама души са в ареста, след като са били задържани за убийство, извършено преди 15 години, научи "Стандарт". Жертвата е Георги Дребчев, шофьор на Димитър Толев, който по време на убийството е зам.- шеф на Агенция "Митници".

Пловдивчанинът Дребчев е убит показно пред дома му през лятото на 1999 г. Килърът му го ликвидирал бързо с един изстрел право в сърцето. Според коментарите оттогава екзекуцията е извършена веднага след като шофьорът разпратил до редакциите на различни медии папка с документи, които разкривали корупционни схеми и практики в системата на митниците. За убийството е имало разследване, но не и задържани.

Единият арестуван за покушението е Иван Шиеков, който е заподозрян, че е физическият извършител на престъплението. В момента той е на 67 г. Другият прибран е 47-годишният Божидар Атанасов, който е помагал на Шиеков. Според запознати преди да бъде разстрелян, шофьорът е бил предупреден да си държи езика зад зъбите, но тъй като не се подчинил, му затворили устата с куршум. Все още не е ясно кой е поръчителят на убийството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе