Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Арестуваха двама мъже, заподозрени за атентатите

Арестуваха двама мъже, заподозрени за атентатите

Белгийската полиция е арестувала двама мъже, за които се смята, че са били свързани с днешните терористични актове в столицата на страната, пише The Daily Mail.

Двамата са били арестувани тази сутрин пред северната ЖП гара на Брюксел, намираща се на неколкостотин метра от метростанция „Малбек". Полицията в момента издирва екстремисти, в случай, че готвят нови терористични актове, предава Фокус.

Екипи на специалните служби патрулират по улиците на Брюксел.

По-рано днес белгийският външен министър Дидие Рейндерс заяви, че властите на страната са уплашени, че заподозрените в днешните терористични атентати в Брюксел са все още на свобода, предаде AFP.

Разследването продължава. Боим се, че терористите са все още на свобода", заяви Рейндерс по време на пресконференция, провела се в белгийската столица.

Според РИА Новости заподозрените за терористичните актове са трима и са граждани на Беларус. Медията се позовава на високопоставени служители в правоохранителните органи на Белгия.

„Двама от заподозрените - Иван и Алексей Довбаш са родени в белоруската Гомелска област, а третият - Марат Юнусов е родом от Дагестан, но е получил белоруско гражданство преди няколко години", заявил източникът.

Той също така поясни, че Юнусов, освен белоруско гражданство, е имал и белгийско.

Две станции ще бъдат отворени в 16 часа местно време, съобщават от полицията в Брюксел, цитирани от BBC. И уточняват, че става въпрос за Brussels Midi and Brussels North. Затворена остава станция Central Brussels.

Припомняме, че тази сутрин два взрива на летището "Завентем" край Брюксел отнеха живота на 30 души, като тежко ранените до момента са 35. Все още броят на пострадалите не може да бъде уточнен със сигурност, но правителството в Брюксел официално потвърди, че има повече от 10 загинали.

Час след експлозията на летището избухна бомба в метрото. Експлозия прогърмя на метростанция "Маалбек". Тя се намира в близост до европейските институции в Брюксел. Съобщава се също така за още една експлозия на метростанция "Шуман", където се намира сградата на Европейската комисия. В момента работата на метрото в целия град е спряна, а нивото на тревога е увеличено до най-високата четвърта степен. Правителството в Брюксел официално обяви, че случилите се трагични инциденти са терористични атентати.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе