Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Apple пада на 17-о място по иновативност в света

Apple пада на 17-о място по иновативност в света

Apple пада на 17-о място по иновативност в света

Американската компания Apple заема 17-о място в класацията на най-иновативните компании в света, съставена от списание Fast Company. Според Комерсант първото място се заема от китайската служба Meituan Dianping, която се занимава с търсене на ресторанти и магазини, предлагане на стоки, поръчка и доставка на храна и резервиране на хотели. През първата половина на 2018 г. над 350 милиона души в 2,8 хиляди града са се възползвали от услугите на Meituan Dianping.

Grab (таксиметрова услуга от Югоизточна Азия) е на второ място, а Националната баскетболна лига на САЩ заема третото място с прилагането на различни технологични решения. Например миналата година НБА стартира киберлига за играчи на симулатор NBA 2K.

Сред десетте най-иновативни компании също се включват филмовата компания Walt Disney, приложението за закупуване на дрехи Stitch Fix, Sweetgreen, верига от ресторанти за бързо хранене, собственост на фермери, Apeel Sciences, която разработи растителна субстанция, покриваща плодовете и зеленчуците, така че да останат свежи за по-дълго, платежни услуги Square, Oatly, шведски производител на овесено мляко, и Twitch стрийминг видеоуслуга.

Според съставителите на рейтинга миналата година Apple не е успяла да създаде наистина впечатляващи джаджи или технологии, което е довело до отслабване на позициите й. Fast Company избра компании, които са оказали най-голямо влияние върху индустрията и културата и са демонстрирали различни начини за постигане на успех.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе