Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Анкара обсъжда санкции срещу Русия

Анкара обсъжда санкции срещу Русия

Турското правителство проучва въпроса за реакция на руските санкции. Това заявил президентът Реджеп Тайип Ердоган пред съпровождащите го журналисти в самолета по време на пътуване до Катар, съобщи турският тв канал Haber Turk.

По думите му, правителството ще проведе "консултации с въоръжените сили и всички останали ведомства". Ердоган също така смята, че страната "няма да изчезне" в случай на прекратяване на доставките на газ от Русия.

"Не сме използвали природен газ през целия си живот - известно е кога започнахме да ползваме. Тази нация е свикнала да страда. И не става дума за това, че сме загубени без руски газ. Вече казах, че освен от Русия, купуваме газ от много страни. С божията помощ, ще се справим с проблема", казал още Ердоган.

Замразяват за години проекта "Турски поток"

"Газпром" се страхува, че проектът за газопровода "Турски поток" може да бъде замразен за няколко години заради влошаването на отношенията между Москва и Анкара. След свалянето на самолета Су-24 Русия прекрати окончателно преговорите с Турция за проекта, както и за изграждането на първата турска АЕЦ Аккую. Договорените досега доставки на природен газ за Турция обаче няма да бъдат засегнати от икономическото ембарго, което Москва наложи на Анкара заради инцидента със самолета, съобщава "Интерфакс".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе