Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

9/11: Ангелът с червената бандана

9/11: Ангелът с червената бандана

На 11 септември 2001 г., само няколко минути, след като полет 175 на United Airlines удря южната кула, 24-годишният Уелс Кроутер се обажда на майка си Алисън и оставя гласово съобщение: "Мамо, искам да знаете, че съм ok. "

Кроутер, който е търговец на акции в „Sandler O'Neil and Partners“ на 104-ия етаж, е бил пожарникар доброволец като тийнейджър. Той се спуска към фоайето на 78-ия етаж и се превръща в герой за непознати, известен само като „човекът с червената бандана“, разказва Business insider.

Сред дима, хаоса и отломките, Кроутер помага на ранени и дезориентирани офис служители да се спасят, рискувайки собствения си живот. Въпреки че не виждат много през мъглата, спасените си спомнят висока фигура с червена бандана на лицето, за да предпази дробовете си от дима.

Оцелелите чуват силен, авторитетен глас, който ги насочва към стълбището и ги насърчава да помагат на другите, докато мъжът носи ранена жена на гърба си . След като я сваля на сигурно място, се връща горе, за да помага на други.

„Той е моят ангел-пазител, защото без него щяхме да седим там докато сградата падне“, казва Линг Йънг пред CNN. На Кроутър се приписва спасяването на поне дузина души този ден. Тялото му е намерено едва през март 2002 г. сред пожарникарите и спасителите, останали в Южната кула.

на снимката:

Президентът Обама заедно с Алисън Кроутер и една от спасените от сина й – Линг Йънг, по време на откриването на Мемориала на жертвите от 11 септември

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе