Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Анджелина Джоли се срещна с бежанците в Гърция

Анджелина Джоли се срещна с бежанците в Гърция

Холивудската актриса Анджелина Джоли се срещна с хиляди бежанци, когато днес посети пристанище в съседна Гърция. Посещението й следва вчерашната й визита в лагер за сирийски бежанци в Ливан, съобщи „Дейли мейл".

Днес Джоли беше в пристанищния град Пирея, където има временно бюро на ВКБООН и импровизиран бежански лагер. В палатки, опънати по доковете там нощуват над 4000 мигранти. Те чакат да се отправят на север към границата с Македония или за място в бързо запълващите се приемни центрове в страната.

Посещението на актрисата, която е специален пратеник за агенция на бежанците на ООН, се оказа глътка свеж въздух за бежанците, много от които са имали мъчително пътуване към Европа, бягайки от войни и преследване в Близкия изток.

От време на време, тя се бореше да си проправи път през тълпата, тъй като много хора се бутаха, за да успеят да се снимат с нея или поне да я зърнат отблизо.

Джоли поздрави децата и помоли тълпата репортери, оператори и фотографи да бъдат "по-внимателни", докато се опитваше да говори с малките бежанци. Тя каза на едно момче: "Аз съм тук, за да уча и да говоря с вас и агенциите и правителството, за да науча какво се случва, нали? Опитайте се да останете силни. "

По официалната информация от ВКБООН Джоли е в Гърция, за да "подкрепи усилията на Върховния комисариат и гръцкото правителство да отговорят по-бързо на влошаващата се хуманитарна ситуация".

Холивудската актриса се срещна и с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

По данни на ООН около 44 000 бежанци и мигранти са блокирани в Гърция след като границите по балканския маршрут бяха затворени. Смята се, че в района на Атина има 12 000 мигранти

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе