Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Проучване: Американците предпочитат Хилари пред Тръмп

Проучване: Американците предпочитат Хилари пред Тръмп

Бившият държавен секретар Хилари Клинтън поражда повече доверие у американците и те смятат, че тя е способна да реши основните проблеми на САЩ по-добре, отколкото милиардера Доналд Тръмп. Това сочи допитване на АП и на института Джи еф Кей.

Клинтън и Тръмп се борят за президентските номинации на демократите и на републиканците.

37% от анкетираните смятат, че бившата първа дама може да гарантира по-ефикасно безопасността на САЩ, а само 31% залагат за това на Тръмп. 38% се доверяват повече на Клинтън по намиране на решение на икономическите въпроси. На Тръмп в тази насока разчитат 35%. Всеки трети анкетиран смята, че Хилари е способна да върне величието на САЩ, а само 28% са на това мнение по отношение на Тръмп. 43% са на мнение, че възгледите на Клинтън отразяват най-добре техните собствени виждания, докато едва 29% мислят подобно нещо за Тръмп. По въпроса за равенството на половете, 55% имат доверие на Клинтън, а едва 12% на милиардера.

Междувременно стана ясно, че Тръмп няма да може да разчита на подкрепата на две от деца си.
Дъщеря му Иванка и синът му Ерик няма да гласуват за него, защото са изпуснали срока да се регистрират за гласуване на първичните избори на Републиканската партия в щата Ню Йорк, които са на 19 април.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе