Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Американската баба Ванга

Американската баба Ванга

Джоел Розенберг прави прогнозите си чрез библейски слова

Ислямски терористи похищават пътнически самолет "Гълфстрийм 4". В изпълнение на самоубийствената си мисия те го забиват в моторизирания ескорт на президента на САЩ близо до град Денвър. В същия миг камикадзета се взривяват на оживени места и избиват стотици невинни хора в Лондон, Париж и Саудитска Арабия. Американският държавен глава оцелява по щастлива случайност, а ЦРУ веднага докладва, че атаката е поръчана от президента на Ирак Саддам Хюсеин. Спецслужбите докладват в Белия дом, че Багдад разполага с атомни бомби, които се готви да хвърли над Щатите...
Това е сюжетът на политическото фентъзи "Последният джихад" на евангелисткия пастор Джоел Розенберг, публикуван девет месеца преди 11 септември 2001 г. На съдбовната дата живи бомби на "Ал Кайда" удариха Световния търговски център в Ню Йорк и Пентагона. Четвъртият самолет, отвлечен от шахиди, се разби, преди да достигне предначертаната си цел - Белия дом във Вашингтон.

Зловещото съвпадение на литературата с действителността спечели на Розенберг славата на "американска баба Ванга". В книгата той отгатна, че Джордж Буш ще удари Багдад, две години преди войната да започне. 60-годишният автор описва и убийството на Осама бин Ладен от американски спецчасти, а предсказанието бе изпълнено с известно закъснение. През май 2011 шейхът на Централното командване на "Ал Кайда" бе ликвидиран от командоси в секретното си имение в пакистанския град Аботабад.

Във втората книга на Розенберг - "Последните дни", се разказва за нападение над американски конвой в Ивицата Газа и смъртта на Ясер Арафат. Дори и критиците му не пропуснаха да отбележат, че в самия ден на отпечатването на романа американска част беше нападната в Палестина, а Арафат си отиде от този свят тринайсет месеца по-късно.
През 2005 г. покръстеният евреин издаде "Изборът на Иезекиил". В новелата се разправя как военен диктатор, управляващ Русия, влиза в съюз с иранците, които произвеждат мощни атомни бомби и се готвят

да изтрият Израел от картата

Зад тези образи тогава не беше трудно да се разпознаят Владимир Путин и Махмуд Ахмадинеджад. Десетилетие по-късно и това пророчество се изпълни - руснаците изпратиха в Сирия своя ескадрила от бомбардировачи. Сега Путин, иранските спецчасти - паздараните, сирийският диктатор Башар Асад и ливанската шиитска милиция Хизбула воюват заедно срещу джихадистите от Ислямска държава /ИД/ и Фронта "Ал Нусра", сирийския клон на "Ал Кайда". "Предстои Дамаск да бъде разрушен напълно и това ще приближи Армагедон", смята Розенберг.

Четвъртото произведение на Розенберг е кръстено "Медният свитък". Под това наименование е известен един от гностическите ръкописи, открити в египетското село Наг Хаммади на брега на Мъртво море. В датирания от I-II век сл. Хр. "Меден свитък" се посочва къде е скрит инвентарът на Соломоновия храм. Едно от предсказанията гласи, че когато бъде намерен, юдеите ще могат наново да възстановят Третия храм в Йерусалим, на чието място днес се издига една от най-важните мюсюлмански светини - джамията Ал-Акса.

Пасторът с многомилионна публика е посветил усилията си на евангелизацията на евреите и построяването на Третия храм в Йерусалим чрез своята фондация "Дървото на Йешуа". Според него покръстването на евреите е предречено в Библията и ще се случи

в последните дни преди Апокалипсиса

В друга своя творба - "Смъртоносна жега", модерният Нострадамус разказва, че Китай и Тайван, Северна и Южна Корея са изправени на ръба на войната. В същото време нов тиранин се надига в Ирак, докато Израел строи Третия си храм и се отбранява от всички страни.

Обърналият се в християнството Джоел Розенберг не чува гласове, не хвърля боб и не гадае по звездите. Той съчинява своите романи, като стъпва директно върху библейските слова, и по-точно тези на пророците Исайа и Иезекиил. Един от ключовите стихове на последния старозаветен пророк е: "То кажи им: тъй казва Господ Бог: ето, Аз ще взема Израилевите синове измежду народите, между които се намират, ще ги събера отвред и ще ги доведа в тяхната земя".

Розенберг обяснява, че чаканото над две хилядолетия събитие настъпва с възстановяването на Държавата Израел през 1948 г. Според него това не е успокояващо, тъй като предстои в близко бъдеще държавата на евреите да бъде нападната от мощна коалиция от Русия, Иран, Либия, Алжир, Ливан, Мароко и Судан. Розенберг смята, че войната е неизбежна, доколкото е описана в глави 38 и 39 от Книгата на пророк Иезекиил. Израил ще бъде нападнат от Гог и Магог заедно с "перси, етиопци и ливийци с тях, всички с щитове и в шлемове". Самозваният пророк е на мнение, че под Гог и Магог /всяващите ужас северни държави/ следва да се разглеждат руснаците, които ще подкрепят ислямското нашествие към Йерусалим. Интересното, е че завладяването на Светия град е сред плановете както на войнствените шиити в Техеран, така и на халифа Ал Багдади. И шиитските, и сунитските радикали се ръководят от свои апокалиптични пророчества, датиращи от пророка Мохамед. Открай време с Библия в ръка 60-годишният пастор, който е водил молитвени закуски в Пентагона и в Белия дом, зовеше Щатите

да включат Русия в "оста на злото"

и незабавно да бомбардират Иран. Мечтата му се изпълни покрай украинската криза и вече Кремъл е нареден на челно място сред "враговете на свободния свят". Другият му копнеж се провали - президентът Обама стана инициатор на историческо помирение с Техеран и днес санкциите над режима на аятоласите падат. В неговите видения Третата световна война ще стане катализатор за Второто пришествие на Месията и съграждането на храма в Йерусалим.

В последната си книга "Имплозия" пасторът чертае черни дни за Америка. Посочвайки - икономическата криза, бума на престъпността, расизма, насилието в училищата, масовите убийства, колосалния външен дълг, разпада на семействата и абортите /57 млн. души не са родени заради тях от 1973 г. насам/, той предупреждава САЩ, че са пред вътрешен разпад и загниване. Единственото спасение пред янките е да се върнат към християнските си корени и да застанат зад Израел във войната му с исляма.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе