Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Активни екопротести в големи градове

Активни екопротести в големи градове

Активисти на движението "Бунт срещу унищожението" блокираха днес основни пътища в Лондон, Берлин и Амстердам при протести с искане за нови политики за климата, предадоха АП и ДПА, цитирани от „Дарик“. Екоактивистите спряха движението по главен път край британското министерство на отбраната в Лондон с макет на ядрена ракета. Религиозни организации, протестиращи във връзка с климата, окупираха моста Ламбет в британската столица, за да създадат "мост на вярата". В Лондон са били арестувани 135 демонстранти, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

В Берлин около 1000 души блокираха площада в средата на парка Тиргартен, където е емблематичната Колона на победата, предаде ДПА. Приблизително 300 демонстранти блокираха площад Потсдамер плац в центъра на столицата. Активисти на "Бунт срещу унищожението" изградиха лагер до канцлерството, изразявайки недоволството си от климатичната политика на германското правителство.

В Амстердам стотици демонстранти спряха движението по основен път край Националния музей и опънаха палатки. Протестът беше организиран въпреки забраната на градските власти за събиране на активисти на това място. Холандската полиция задържа около 50 протестиращи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе