Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Активизират се телефонните измамници в Силистра

Активизират се телефонните измамници в Силистра

Нов ръст на телефонните измами е регистриран в Силистра. От полицията предупреждават, че около празниците измамниците стават по-активни.

От началото на годината потърпевши са 15 възрастни граждани. Само през миналата седмица в мрежите на телефонните измамници са попаднали трима пенсионери. По познатите сценарии за близък роднина в беда, който се нуждае от спешна медицинска помощ, те са предали общо 7 500 лева. 

Измамниците действат ловко и всеки път променят сценария. Най-често те искат пари за лечение на катастрофирал близък или за спасяването на родственик, причинил катастрофа, като се представят за лекари, полицаи или прокурори. Измамниците използват паниката на възрастните хора и отмъкват големи суми пари. 

Установяването и задържането на такива извършители е изключително трудно и най-често те успяват да избегнат правосъдието.

От полицията предупреждават гражданите винаги да звънят на близките си, ако получат подобно телефонно обаждане, или да сигнализират на тел 112, но в никакъв случай да не дават пари на непознати. 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе