Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Adria Airways спря полетите заради липса на пари

Adria Airways спря полетите заради липса на пари

Словенският авиопревозвач Adria Airways спря всичките си полети във вторник заради проблеми с ликвидността, но обяви, че се водят интензивни преговори за възобновяване на работата му, съобщи АФП.

"Решението да се спрат временно всички полети е заради настоящата липса на средства, необходими за продължаването им", заяви в изявление авиокомпанията си. В него се добавя, че фирмата води интензивни преговори с потенциални инвеститори за намиране на решение.

Словенската държава продаде страдащата от финансови проблеми авиокомпания, която извършва регионални полети между държавите от Западните Балкани и други части на Европа, на германски инвестиционен фонд през 2016 година, след като вложи в нея 50 милиона евро.

Но при новия собственик компанията продължи да губи пари и словенските медии спекулираха, че процедурата за обявяване на фалит е неизбежна, след като два от 16-те ѝ самолета трябваше да останат на земята заради неплатени сметки.

Премиерът на Словения Марян Щарец потвърди, че авиокомпанията е поискала помощ от правителството за да продължи дейността си, но поясни, че тя е частна и държавата няма какво да направи. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе