Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

САЩ: А321 се е разбил заради взрив на борда

САЩ: А321 се е разбил заради взрив на борда

Най-вероятната причина за катастрофата на самолет А321 на руската авиокомпания „Когалимавиа" над Синайския полуостров е наличието на взривно устройство на борда на самолета, сочи анализ на американската агенция Stratfor , цитирана от CNN.

„Алтернативните сценарии са малко вероятни, затова най-правдоподобното засега обяснение за катастрофата е наличието на бомба на борда", се казва в доклад на изследователската агенция. Тя на практика елиминира възможността, че джихадистите в Синай са свалили самолета чрез ракети.

„Бунтовниците в района успяха да използват преносими зенитно-ракетни комплекси, за да свалят египетски хеликоптер и изстреляха ракети срещу израелски самолет преди време. Въпреки това, съгласно първите резултати от дешифрирането на черните кутии, самолетът не е бил ударен от обект на земята", отбелязват анализаторите.

Според специалистите трагедията не е била причинена от техническа неизправност. "Ако беше така, пилотите на самолета вероятно щяха да бъдат в състояние да маневрират и да се докоснат до земята без катастрофални последици", обобщават експертите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе