Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Студ и мраз и през втория ден на 2015-та, жълт код за ниски температури в 17 области

Студ и мраз и през втория ден на 2015-та, жълт код за ниски температури в 17 области

Минус 7 градуса е температурата в Пловдив в утрото на 2 януари. Усещането е за студ като при минус 11 градуса, сочи справка в сайта SINOPTIK.bg. 

Мразовито ще е времето и в днешния втори ден на Новата 2015-та година. Заради ниските температури е обявен жълт код за 17 области в страната. Справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН сочи, че жълт код е обявен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Кюстендил, Перник, София Област, София, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

На 2 януари минимални температури в Северна България ще са между минус 15° и минус 10°, а в Южна минус 10° - минус 5°. Максималните стойности в Северна България ще са от минус 5° до 0°. В Южна те ще са с около 5 градуса по-високи.

Синоптиците съобщават, че кратко затопляне се очаква утре и в неделя.

Утре облачността ще е променлива, над източната половина по-често значителна, но вероятността за валежи е малка; над западната ще има повече слънце. Вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде умерен до силен. Температурите ще се повишат, повече дневните.

В неделя ще остане ветровито, но ще бъде предимно облачно, на места слабо ще превали, ще има и дъжд, и сняг, и поледици. От северозапад отново ще започне да нахлува по-студен въздух.

В понеделник повече облачност ще има над западната половина от страната, на места със слаб сняг. Ще остане ветровито, вече и студено.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе