Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

2020: Най-смъртоносната година в историята на САЩ

2020: Най-смъртоносната година в историята на САЩ

Това е най-смъртоносната година в историята на САЩ, като смъртните случаи се очаква да достигнат 3 милиона за първи път - главно поради пандемията от коронавируса. 

Окончателните данни за смъртността за тази година няма да са на разположение в продължение на месеци. Но предварителните данни показват, че САЩ са на път да видят повече от 3 милиона смъртни случая тази година или поне 400 000 повече от 2019 г.

Така ще бъде отбелязан най-големият едногодишен скок от 1918 г. насам, когато десетки хиляди американски войници загиват през Първата световна война, а стотици хиляди американци загиват при грипна пандемия. Смъртността е нараснала с 46% през тази година в сравнение с 1917 г.

COVID-19 е убил повече от 318 000 американци.

Общата смъртност в страната намаля малко през 2019 г. поради намаляването на сърдечните заболявания и смъртните случаи от рак. И продължителността на живота се е увеличила - с няколко седмици - за втора поредна година, според данни, публикувани във вторник от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Съединените щати са на първо място в света по разпространение на коронавируса с 18 милиона са заразени, 320 хиляди души са починали.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе