Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

£3500 да си опитно зайче за лек срещу коронавируса

£3500 да си опитно зайче за лек срещу коронавируса
  • Великобритания търси 24-а доброволци
  • И българка участвала в подобен експеримент, за да си намери пари за следването

3500 паунда дава Великобритания на 24 смелчаци, които се навият да станат „опитни зайчета” за тест на нови лекарства срещу коронавирус.

Британски учени прибягват към примамливи похвати, за да потърсят доброволци, които да участват в медицински тестове на нов лек срещу коронавируса, предаде вестник Times. Търсят се 24 смелчаци, които ще прекарат 14 дни в лаборатория, изолирани напълно от външния свят. Те ще бъдат заразени с Covid-19, а междувременно ще им се прилага лечение, което да ускори борбата с коварната болест.

В обявата фигурират различни бонуси за доброволците: безплатна телевизия, компютърни игри и литература, но най-примамливо звучат 3500-те британски лири, които ще получи всеки от участниците в експеримента. 20 фармацевтични компании финансират изследването, като за проекта са заделени повече от $2 млрд.

„Таймс“ пише, че 26-годишната българка Мария Пиргова, студентка по право в Лондон, е прекарала две седмици миналия месец в лаборатория на Hvivoв рамките на експеримент за намиране на ваксина срещу респираторен синцитиален вирус. Пиргова е цитирана да казва: „Университетските ми курсове са доста интензивни и нямам време да си намеря работа. Използвах парите, за да си платя сметките, докато се подготвям за изпитите ми през май“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе