Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Теми и заглавия от варненските вестници на 28.01.2015

Теми и заглавия от варненските вестници на 28.01.2015

Забраниха пазарите и изложбите на птици във Варненска област, четем в Черно море. Причината са двата констатирани случая на птичи грип при чайка и пеликан в района на защитена местност Пода край Бургас. Ловът на птици в района е забранен. Ограниченията касаят още областите Силистра и Добрич. Откриха птичи грип в Бургас, няма заразени хора, четем в заглавие по същата тема в Народно дело.

Правят  12 паркинга за велосипеди във Варна, отбелязва вестник Черно море на първа страница. Те ще бъдат разположени в петте района на града. Паркингите ще бъдат безплатни и към тях ще бъдат монтирани заключващи устройства.

Само 21 акта за пушене са наложили инспекторите от здравната инспекция във Варна. През миналата година санкционираните фирми са само две. Здравните инспектори твърдят, че знаят за пушенето в много заведения в града, но без участието на полицията проверките се извършвали трудно. Нарушителите отказвали да се легитимират, четем в Черно море днес.

Варненец освети сам междуселищен път без маркировка, разказва вестник Народно дело. Няколкократно той алармирал агенция „Пътна инфраструктура за това, че по пътя през селата Калиманци, Изгрев и Левски маркировка няма, а пътят се е свил с 1 метър заради непочистена растителност. Това кара 36-годишният Валентин Георгиев за маркира 15 километров път със светлоотразително фолио за кораби върху крайпътните дървета.

50 – годишен клошар опъва гирлянди от боклуци в горичка на входа на Варна, четем още в Народно дело. Абсурдната „украса” явно не притеснява никого, в това число и отговорните за чистотата на града, отбелязва изданието под снимка от първа страница. Към новите елементи в градската среда вестник Черно море добавя още няколко, също уловени от фотографите. Огромни връзки за обувки, обувка и лъжица. Трите предмета са монтирани на ключови места във Варна като част от кампанията „Малките неща имат голямо значение”. Тя е посветена на заболяването ревматоиден артрит.

През ваканцията учениците пълнят мола, докато грипът върлува, пише още вестник Народно дело. Черно море допълва, че в общините Аврен, Девня и Дългопол училищата също затварят врати заради грипа. Изданието добавя още един поглед към ваканцията – разходка с шейна по варненския плаж въпреки липсата на сняг. В плувен басейн Приморски продължава подготовката на младите надежди на синхронното плуване в открития басейн дори  и през зимните месеци, отбелязва вестник Черно море под снимка от първа страница на изданието.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе