Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Милиони само с лев дивидент от масовата приватизация, извежда в заглавие МОНИТОР. 3,4 млн. българи участваха в масовата приватизация и си взеха бонови книжки, но мнозинството от тях не са получили нищо или само по лев-два дивидент за последните 20 години, други обаче натрупаха десетки и стотици милиони. На практика започналата при червеното правителство на Виденов, докарало хиперинфлацията, масова приватизация стана параван за поредния кръг разграбване на държавна собственост. „В момента бонове имат над 2,5 млн. души за около 2 млрд. лв. Според изчисленията на централния депозитар забравените бонове често формират до 30% от собствеността на цели холдингови структури, обяснява финансовият експерт Десислава Николова.

Виж повече

Под заглавие „11 млн. глоба от Брюксел за онлайн музика” 24 ЧАСА съобщава, че Европейската комисия е поискала от Съда на ЕС да наложи на България общи глоби от над €33 000 на ден за период, през който е нарушавано европейското законодателство, тъй като не са въведени две директиви - за защита на авторските права и за развитие на морските територии. Санкцията, отнасяща се за авторското право, е €19 121,60 евро на ден за невъведената директива от 2014 г. Тя се отнася за правата върху музикални произведения, които се използват онлайн. €14 089,60 евро на ден пък е глобата за за невъведената директива за морско пространствено планиране. България е трябвало да въведе в законодателството си двете евродирективи до края на 2016 г.

Виж повече

От €900 за квадрат започва новото строителство в София, сочи ТРУД. Офертите за готови апартаменти ново строителство в София започват от 900 евро за квадратен метър, а сделки под това ниво са дефицит. Цените на имотите в града отбелязват минимално покачване през 2017 година, което е в рамките на 2-4% и е само за определени райони на столицата, а опасенията за балон или срив на пазара на този етап са неоснователни. Според брокерите най-търсени продължават да са двустайните апартаменти, а най-предпочитани квартали от купувачите са южните, засилено търсене има и в целия район “Младост”. Имотите в центъра на София се продават за по-малко от месец и се купуват главно с цел инвестиция, но предлагането е изключително ограничено.

Виж повече

Протестиращи поискаха замразяване на цените на водата, пише СЕГА. Недоволни граждани и общински съветници от София организираха протест пред сградата на Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР) вчера, докато регулаторът обсъждаше поскъпване на водата в 15 града от Нова година. Увеличението на цената на ВиК услугата в столицата от 1 януари трябва да бъде с 0.16 лв., или 9.45%, според одобрения бизнес план на концесионера "Софийска вода". Повишение ще има и за потребителите в Смолян, Пловдив, Варна, Силистра, Кърджали, Русе, Перник, Монтана, Шумен, Сливен, Бургас, Ямбол и Враца. Окончателно КЕВР ще обяви решението за новите цени на ВиК услугите за 2018 г. на 15 декември.

Виж повече

МВР направи тест за бъдещите блокади около НДК, четем в СЕГА. Срещата на лидери на балканските страни в София даде заявка за бъдещите затруднения в движението около Националния дворец на културата (НДК). Заради срещата в четвъртък районът около двореца бе блокиран и граждани не се пускаха да минават през площада. Бе разрешено преминаването само по граничните тротоари на парка. С полицейска лента бе затворена и градината на гърба на двореца. В района имаше засилено полицейско присъствие, а униформени полицаи регулираха движението по близките кръстовища. Днес ограничения не се предвиждат, обясниха от МВР. Мерките за сигурност обаче ще се завърнат съвсем скоро - от началото на 2018 г. България поема председателството на Съвет на ЕС, а НДК ще е основното място за официални срещи и конференции. На прясно ремонтирания площад вече започна поставянето на големи кашпи, които трябва да спират влизането на автомобили в пешеходната зона. Такива вече могат да се видят и по пресечките на бул. "Витоша" в пешеходната му зона.

Виж повече

Денонощни автобуси в София за 8-ми декември, отбелязва МОНИТОР. Автобусите от линиите 94 и 280 ще обслужват столичани през нощта на 8-ми срещу 9-ти декември. Превозните средства ще се движат през 75 минути. Маршрутите на двата автобуса се движат от центъра на столицата през „Цариградско шосе“ до жк. „Студентски град“.

Виж повече

Регистрираха случай на свински грип в Русе, научаваме от МОНИТОР. Доказан е случай на грипен вирус от типа А / H1N1/ или т.н. пандемичен грип, известен преди години като свински грип, при 46-годишна жена от Русе.Пробата на пациентктата е била изпратена в софийската лаборатория и днес в 13,00 часа изследванията са установили, че става въпрос за грипен вирус от група А, аналог на ваксиналния щам „Мичиган”.В страната това е първият случай на грип А. В столицата има доказана циркулацията на грип В, където досега са установени три случая.

Виж повече

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе