Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Праляк в предсмъртно писмо: Разпръснате праха ми

Праляк в предсмъртно писмо: Разпръснате праха ми

Хърватският генерал Слободан Праляк, който се самоуби в съдебната зала на Хагския трибунал, е оставил прощално писмо. Праляк изпи отрова минути, след като съдия на ООН потвърди 20-годишната му присъда за военни престъпления, и по-късно почина. "Не искам нито гроб, нито погребение, разпръснете пепелта ми над Мирогой (гробището в Загреб)", пише в прощалното писмо, според хърватския в. "Вечерни лист".

Праляк е изпратил писмото на домашния си адрес още преди две години с изискването то да се отвори само в случай на внезапната му смърт. Според информациите, с които разполага "Вечерни лист", Праляк е започнал да разработва плана си за самоубийство още тогава. Изглежда обаче никой, нито членовете на семейството му, нито приятелите му, са знаели нещо за този план.

Праляк бе легенда за нас. Той ще живее вечно в нашите сърца, заяви Ивица Гаврич, който е бил член на босненските хърватски сили по време на войната от 1992-95 г.

Адвокатката на Праляк Нина Пинтер заяви, че никога не е помисляла, че той може да направи такова нещо. Хърватската телевизия предаде, че Пинтер е била разпитана от полицията в Холандия, която води разследване за това как Праляк е получил фаталната течност, която изпи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе