Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Петима мними полицаи отиват на прокурор

Петима мними полицаи отиват на прокурор

Благоевград. Петима бандити, правили се на полицаи, са арестувани край симитлийското село Брестово. Те пристигнали до високопланинското селище с лек автомобил „Мерцедес".

Криминално проявените мъже от Благоевград били облечени в камуфлажни дрехи, носели и бинокли. Целта им била да заблудят местните хора, че са полицейски служители, които правят акция срещу разпространението на канабис.

„В събота през деня се е случило. Спрели с колата и поели към Петличка махала. Влезли са в домовете на Илия Петлички и на Благой Петлички. Нищо не са взели, търсели марихуана. Не са се държали агресивно към тях. Благой обаче се усъмнил, че това са полицаи, тъй като не показали никакви полицейски карти. Щом те си тръгнали, той звъннал на Гранична полиция и подал сигнал", разказа в понеделник кметският наместник на Брестово Живко Стаменов.

Целта на бандата била да открият и изземат канабис в качеството си на полицаи, а после да го продадат и приберат печалбата в джобовете си. Но били изненадани от полицията. Арестувани са за 24 часа петима криминално проявени мъже – Б.В., на 25г., Д.С, на 30 г., С.Х., на 35 г., М.С., на 32 г., В.К., на 20 г. В автомобила са намерени 48 бойни патрона, за които нямали разрешително, 3 черни маски за лице, 3 чифта черни ръкавици, 2 радиостанции, тип „Уоки-Токи" и 2 мобилни телефона.

Срещу тях е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 337, ал.1 от НК – за незаконно притежание на боеприпаси. Законът предвижда от 1 до 6 г. затвор за подобно престъпление. Могат да бъдат подведени под отговорност, че с използване на хитрост са влезли в чужд имот, наказанието е до 3 г. затвор или пробация до 6 месеца. За случая е уведомена Районна прокуратура – Благоевград. Единият от бандата е син на известна благоевградска наркодилърка.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе