Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Шефът на ГДБОП: Изнесоха в чужбина нелегалното производство на цигари

Шефът на ГДБОП: Изнесоха в чужбина нелегалното производство на цигари

Близо 6 милиона контрабандни цигари и над 15 000 килограма нарязан тютюн са задържали от началото на годината МВР заедно с Агенция "Митници". Това обяви Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция", цитиран от БНТ. Той, главният секретар на МВР Младен Маринов и директорът на ГДБОП отчетоха работата си пред парламентарната комисия за борба със сивата икономика.

От МВР обясниха, че в момента контрабандните цигари заемат рекордно ниско ниво от 7% от пазара на тютюневи изделия. Основно предлагани у нас незаконни тютюневи изделия се произвеждат в гръцки фабрики. В момента проблемът пред органите на реда е как да хващат незаконната продажба на тютюн. Когато той е нарязан, не е акцизна стока и не може да бъде задържан и именно по този начин напуска страната, разкриха от полицията.

Мога да ви уверя, че и към днешна дата ние наблюдаваме наши организирани престъпни групи, които изнасят ненарязан тютюн в други европейски държави. В резултат на натиска, който беше осъществен на територията на страната върху лица и групи, които произвеждаха нелегални цигари - те изнесоха производството в други държави. От 2015 г. до момента имаме по наша информация и по информация на наши партньорски служби разбити 14 фабрики на територията на европейски държави, заяви Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе