Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Макаров зове за диалог между София - Москва

Макаров зове за диалог между София - Москва

В руско-българските отношения най-важното е да се поддържа дух на конструктивно сътрудничество, като се вземат предвид националните интереси и взаимното уважение. Това каза посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров в интервю за агенциите Фокус и ТАСС по случай 140 години от установяване на дипломатическите отношения между България и Русия.

„Отворени сме за задълбочаване и разширяване на многостранното сътрудничество с България – радвам се, че напоследък същият подход се наблюдава все повече и повече и от българска страна. А за да се постигнат конкретни резултати, е необходима политическа воля, готовност и желание да се положат необходимите усилия и да се предприемат практически стъпки. Всички възникващи въпроси е много по-лесно и по-ползотворно да решаваме чрез конструктивен диалог, без да премълчаваме възможните проблеми, но и без да създаваме нови от нищо“, каза посланик Макаров.

Той допълни, че двете страни посрещат в добра форма 140-те години от дипломатическите отношения, затова и тържествата по юбилея са толкова мащабни. Посланик Анатолий Макаров съобщи, че празничните събития ще завършат с визита на министъра на външните работи на България Екатерина Захариева в Москва.

Очаквайте подробности

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе