Извънредни новини

Златан: Аз съм по-полезен на Франция от Оланд

Златан: Аз съм по-полезен на Франция от Оланд

Златан Ибрахимович отново прояви своенравния си характер и обяви, че е по-полезен на Франция от нейния президент Франсоа Оланд, тъй като плаща по-големи данъци от него. Запитан в интервю за "Монд" дали има предвид същата страна, която нарече "лайняна", той се измъкна.

"В случая ставаше дума за футбола в страната, което няма нищо общо с държавата, обясни шведът . Допуснах грешка, но няма как да не обичаш държава, в която живееш от 4 години. Ако трябва да сравнявам отборите, в които съм бил, "Милан" е най-великият и най-популярният. ПСЖ расте, но още не е на същото ниво. Парите? Парите правят живота по-лесен, но щастието не е в тях. Всички трябва да го разберат. Моята заплата през първите 6 месеца беше 20 млн. евро - това много ли е? Не разбирам думата "много", цената се определя от пазара, а не от страстите, или медиите. Ако един играч е добре платен, а аз съм 10 пъти по-добър от него, колко прави това? Десетократно по-голяма заплата. Вие знаете ли какви данъци плащам? Аз помагам на Франция повече, отколкото президентът Оланд. И ще продължа да плащам, като помагам с данъци."

На въпрос какви са политическите му убеждения - леви, или десни, своенравният швед допълни: "Аз съм навсякъде, аз съм човек от народа. Не мога да коментирам политиката, защото нищо не разбирам от нея. След атентатите на 13 ноември бях тъжен. Това повече никога не трябва да се повтаря - никъде по света. За мен животът - това е "мир и любов"."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе