Извънредни новини

Късметът и Мхитарян спасиха Арсенал

Късметът и Мхитарян спасиха Арсенал

С малко късмет и благодарение на Мхитарян Арсенал спаси 1:1 срещу Уулвърхемптън у дома в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Вълците изиграха отличен мач и нямаше да бъде незаслужено, ако го спечелят, но останаха само с точка, което все пак бе отлично за тях. Артилеристите загубиха нови 2 точки и макар и да удължиха серията си без загуба на 16 мача във всички турнири, с 24 точки са вече на 8 от лидера Ман Сити. Уулвърхемптън е 11-и с 16.

Още в началото се видя, че гостите не са дошли, за да загубят. Те бяха добре подредени в защита, не допуснаха нищо опасно пред вратата си и в 13-ата минута дори поведоха.

Джака допусна груба грешка, което помогна на Кавалейро да напредне и да подаде на Хименес, който след това му върна и от няколко метра Кавалейро реализира.

Едва в средата на полувремето Лаказет стреля, но ударът му бе блокиран от Коуди. Вълците обаче контраатакуваха и Лено спря Елдер Коста, а след това и Хименес.

До почивката домакините не направиха почти нищо в предни позиции и съвсем закономерно паузата дойде при 0:1. След това обаче, ситуацията се промени, тъй като Артилеристите опитаха да натиснат, но отново се затрудняваха да създават добри положения.
Все пак в 86-ата минута те стигнаха до гол, макар и с голям късмет. След бързо изпълнен корнер Мхитарян центрира, отбраната на гостите не се ориентира и топката не бе докосната от никого преди да се озове в далечния ъгъл.

В оставащото време обаче отново Лено и късмет трябваше да спасяват лондончани. Първо вратарят отрази удар на Траоре от чиста позиция, а след това изстрел на Невеш се отби от гредата преди в крайна сметка мачът да завърши 1:1.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе