Извънредни новини

НА ЖИВО: Румъния - Швейцария

НА ЖИВО: Румъния - Швейцария

Гледай ТУК

Завърши мачът от група "А" на Евро 2016 между отборите на Румъния и Швейцария. Двубоят бе на ст. "Парк де Пренс" в Париж. Резултатът е 1:1.

Двама футболисти на "Лудогорец" са титуляри в състава на Румъния. Това са халфът Андрей Препелица и нападателят Клаудиу Кешеру. Първият играе своя мач номер 10 с екипа на родината си. Третият футболист на "орлите" в състава на румънците Козмин Моци е на резервната скамейка.

В първия си двубой Румъния загуби с 1:2 от Франция в мача на откриването. Тогава комшиите предложиха стабилна игра, но извънземен гол на Димитри Пайе донесе успеха на "петлите". Швейцария пък стигна до трудни три точки след 1:0 срещу десет албанци.

Швейцария почна по-активно мача и това даде резултат. Нападателят Сеферович излезе на стрелкова позицията, но ударът му мина на сантиметри до гредата.

1:0 за Румъния. Капитанът на Швейцария Стефан Лихщайнер фаулира Чипчиу и реферът Карасев посочи дузпа. Богдан Станчу я вкара без напрежение в 18 минута. 

Това е втора дузпа за комшиите ни на Евро 2016. В петък Станчу отново вкара от бялата точка, но срещу Франция за да изравни резултата.

Препелица направи груб фаул и получи жълт картон.

Според сайта на УЕФА включването на Кешеру и Препелица в стартовия състав означава, че Румъния ще търси трите точки от първата секунда. След 20 минути на "Парк де Пренс" това изглежда оправдано. А междувременно Чипчиу изпусна да вкара и втори гол.

Бранителят на румънците Сапунару бе изпуснат от защитата на швейцарците. Ударът му обаче срещна страничния стълб на Зомер.

Треньорът на румънците Ангел Йорданску показа завидни умения след като спря по идеален начин пас от вратаря Татарушану, който излезе в тъч.

След Препелица и вторият играч на "Лудогорец" на терена - Клаудиу Кешеру получава жълт картон.

Секунди след това Джемайли изпорти страхотен шанс. Той бе оставен сам в наказателното поле, но ударът му с глава излезе в аут.

Край на първото полувреме!

Денис Алибец от Румъния, който стана известен с това, че пуши цигари по време на мача срещу Франция, сега може да запали една от спокойствие, че тимът му води с 1:0.

Второто полувреме започна както и първото. С повече владеене на топката от страна на Швейцария. Но Румъния отново изглежда по-опасния тим. Кешеру и Препелица са още на терена.

Кешеру бе на косъм от това да вкара за 2:0. Торже подаде успоредно на вратата, но точно преди голаджията на "Лудогорец" да я оплете, Джуру изчисти.

1:1! Мехмеди се възползва от объркване в защитата на Румъния. Той за малко се скъса мрежата с удар от воле в 57 минута.

Комшиите се объркаха след гола. Няма и понятие от стабилната им игра в отбрана от първата част.

Резервата Емболо можеше да изведе Швейцария напред в резултата, но не успя да придаде сила на топката при удар с глава.

Шакири пробва странична ножица. Швейцарецът обаче само нарани задните си части, а топката излетя високо.

Играта се поизравни. Явно никой от двата тима не иска да рискува излишно, за да не загуби.

Край на мача! Резултатът е 1:1

Съставите

Румъния: Татарушану, Сапунару, Григоре, Кирикеш, Рац (61 - Филип), Препелица, Пинтили (46 - Хобан), Торже, Станчу (84 - Андоне), Чипчиу, Кешеру
Селекционер: Ангел Йорданеску

Швейцария: Зомер, Лихтщайнер, Шар, Джуру, Родригес, Бехрами, Гр. Джака, Шакири (90 - Тарашай), Джемайли (83 - Ланг), Мехмеди, Сеферович (63 - Емболо)
Селекционер: Владимир Петкович

Голмайстори: Б. Станчу 18-дузпа; Мехмеди 57
Жълти картони: Препелица, Чипчиу, Кешеру, Григоре (Рум); Джака, Емболо (Швейц)

Съдия: Сергей Карасев (Рус)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе