Извънредни новини

НА ЖИВО: Германия - Полша

НА ЖИВО: Германия - Полша

На "Стад дьо Франс" в Сен Дени се играе мачът Германия - Полша.

Полша има само една победа от 20 мача – отпреди 2 години, когато след световното би с 2:0 у дома в квалификация за Евро 2016.

Томас Мюлер има 10 гола на световни финали и нито един на еврофинали.

Излекуван, Матс Хумелс се връща в центъра на защитата.

Полската драма с контузията на вратаря Войчех Шчесни приключи с избора на Лукаш Фабиански.

И не на последно място - ще изпълни ли селекционерът на Бундестима Йоахим Льов обещанието си повече да не прави "така" и да не си бърка в носа и на разни други места публично.

Дипломати на Германия и Полша в София, събрани заедно по покана на германското посолство, си пожелаха тази вечер историческата вражда да бъде загърбена в името на красивия футбол.

*****************

Победа в този мач класира предсрочно единия от двата отбора на осминафиналите.

... Няма да е миролюбиво! Кедира вкара болезнен лакът в главата на Мачински. За 2 минути Сами 2 пъти показа нерви и втория път получи жълт картон.

На терена Германия прави каквото си иска, но на трибуните полските фенове дават такъв отпор на германските, че ако атмосферата се пренесе на терена, резултатът изобщо няма да е ясен.

Имаме новина! Полша застраши вратата на Германия. Обобщение на положението: удари на Левандовски и Милик отидоха нахалос. Впрочем точните удари са 0-0, така че доминацията на Бундестима досега е ялова.

Полша живна. На терена. Но импулсът може да е дошъл и от трибуните.

Слава Богу, мачът се завърза, но без грубости. Простотиите на Кедира от първите минути, които помрачиха настроението, засега остават позабравен инцидент.

Да не чуе дявол, драги зрители и читатели на Стандарт! Забравихме да чукнем на дърво! Йозил също показа, че е изнервен и видя жълтия цвят. Щом скромния и възпитан Месут е изнервен, очевидно в германския отбор има напрежение като цяло. Интересно, на какво се дължи?

Край на първото полувреме.

Начало на второто полувреме.

Хипотеза: Твърде е възможно германците да са изнервени, защото на почивката ударите към двете врати са 7-2, но точните са 0-0. Че планът на Льов е бил друг, е повече от ясно и си пролича по натиска на Бундестима в началото. И нека си го кажем: на Льов напрежението засега не му влияе на поведението... Старае се човекът!

Хумелс се излекува и се върна, но Боатенг продължава да държи на нокти германските фенове. Заради него Милик се вряза и сантиметри разделиха Полша от гол.

Закучи се! Вече в повече от един период Полша задържа топката и завършва атаки с опасни удари, а Германия е принудена да контраатакува.

Писна му на Льов. Смяна на терена: излезе Гьотце - героят от финала на световното, влезе Шюрле - неизменният "жокер" в трудни ситуации

Този път върховете на пръстите на Фабиански опазиха Полша от гол след удар на Йозил.

Десет минути преди края Германия го докара до 3-0 точни удари. Но ако питате трибуните, те помнят головия шанс на Йозил по същия начин, по който са запомнили този на Милик. Всичко останало са подробности.

Наближава краят на мача. А Льов си е бръкнал с ръцете в джобовете и не смее много-много да ги вади оттам.

Полша издържа, и с достойна игра и сериозен отпор изтръгна точка от фаворита за титлата Германия. Краен резултат 0:0!

Стартови състави
ГЕРМАНИЯ: Нойер, Хектор, Хьоведес, Хумелс, Боатенг, Кедира, Йозил, Дракслер, Кроос, Гьотце, Мюлер
Селекционер Йоахим Льов
ПОЛША:Фабиански, Паздан, Йеджейчик, Мачински, Гросицки, Глик, Криховяк, Пишчек, Блашчиковски, Левандовски, Милик
Селекционер Адам Навалка
Съдия Бьорн Кайперс (Холандия)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе