Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Защо не се случва обединение на десните?

Защо не се случва обединение на десните?

Подчиняване на другите, а не партньорство, търсят играчите в дясното пространство на политическия спектър, а това е причината там да не може да се случи обединение, стана ясно от думите на социолога Антоний Гълъбов – преподавател в Нов български университет.

"Не е обезпокояващо това, че има повече политически формации в дясното политическо пространство, а това, че всяка от тях иска да събира около себе си другите, което не е типичната дясна политическа логика", каза Гълъбов в интервю за БНР.

Той обясни, че дясната политическа логика е всеки да запази самостоятелността си, но да се научи да партнира с другите.

Коментара социологът направи по повод на учредяването на инициативния комитет за партията "Републиканци за България" на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Хората, които се бяха събрали, имат разбирането за това, че е необходима по-прагматична политика. независимо от ясния анонс на г-н Цветанов, че става дума за евро-атлантически ценности, съществува разбирането, че това ще е прагматичен проект, който ще е организиран добре, и ще се опитва да постига целите си ефективно", обясни той.

Доц. Гълъбов прогнозира редовни парламентарни избори и посочи, че вече са дадени заявки и за други политически проекти, които ще се включат в надпреварата - КОД на Петър Москов и надграждане на движение "Русофили" на Николай Малинов до политически субект.

"Картината ще бъде доста разнообразна", обеща Антоний Гълъбов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе