Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Правителството заделило 500 милиона само за пенсии и образование

Правителството заделило 500 милиона само за пенсии и образование

Половин милиард лева ще бъдат заделени в бюджета за 2018 г. само за пенсии и образование, каза в Търговище председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той се срещна със съпартийци, кметове и общински съветници от региона.

"Всички трябва да се обединим около темите, които са важни за страната. 3.6% е вече растежът на икономиката. Държавата ще отдели повече пари за бюджета догодина - за образование и пенсии ще бъдат отделени около 500 млн.лв.", разкри Цветанов.

С постановление на Министерския съвет от сряда са отпуснати 100 млн. лв. за инфраструктура. За Търговище средствата са около 3 млн. лв.

"БСП са в недобро състояние, имат вътрешни противоречия и изнасят тази енергия срещу нас, но явно вече осъзнават, че това работи против тях", каза още Цветанов, който отсега затяга редиците за предстоящите през 2019 г. местни избори.

"Всички са срещу нас, от някои партии не могат да понесат, че имаме пробив в смесените региони и кметове там. Важно е да се подготвим много добре за предстоящите избори за местна власт. Ние управляваме 130 общини с население 5 млн. и половина души", продължи Цветанов.

Той наблегна на усилията на управляващите в образователната сфера. "От опозицията казват, че образованието е хаос, но ние искаме да вкараме всички деца, които са извън образователната система, и вече 3 000 деца са записани и ще се обучават.

Трябва да държим на образованието на децата и образователната инфраструктура. За първия учебен ден от ГЕРБ излязохме с декларация в парламента и поздравихме учениците и учителите, а от БСП бълваха неистини", не пропусне да захапе опозицията Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе