Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов в Давос: Западниет Балкани вече са приоритет, вотът на недоверие ни излага /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/

Борисов в Давос: Западниет Балкани вече са приоритет, вотът на недоверие ни излага  /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/

ВИДЕО - ТУК и ТУК

Бойко Борисов използва присъствието си на световния икономически форум в Давос, за да коментира още веднъж темата със Западните Балкани и тяхната интеграция в ЕС, както и подобряването на отношенията между Европа и Турция.

"В срещите ми, които проведох и с Полша, и със Зоран Заев, и с Вучич, е ясно, че темата "Западни Балкани" вече е приоритетна. Имаме шанс да направим модел, от който другите държави да се поучат", заяви той в кулоарите на форума.

"Потвърждават се думите ми, че всички разумни хора трябва да направим необходимото да успокоим обстановката. С Ердоган се чухме за срещата, която подготвяме и в която да подготвим и следващия кръг от преговори за новото споразумение с Турция за бежанците. Мисля, че ние вървим по нашата програма и то успешно", добави Борисов.

По въпроса с вота на недоверие добави: "Да се подбере времето, когато сме най-заети и през минути ми звънят, те знаеха, че да изберат тогава да е вотът на недоверие е един начин да ни изложат. Аз съм възпитан човек и по-добре да изчакаме да свърши председателството. Балканите и другите ни големи съседи чакат да видим какво да направим".

"Бих споделил и за съжаление мнението си за Истанбулската конвенция. Някои колеги говорят за референдум и той трябва да е ясно разписан - за и против ли сме да се пребиват жени в България. Въпреки всичко винаги съм работил в диалог с обществото, затова помолих колегите да направим още едно обсъждане и тези псевдоносители на морал да ги чуем, надали има по-религиозен човек в управлението от мен", допълни Борисов.

Американският президент Доналд Тръмп също пристигна в Цюрих, откъдето се отправи за скикурорта Давос за участие в Световния икономически форум. От Цюрих стопанинът на Белия излетя с хеликоптер до Давос.

Там световният икономически и политически елит очаква с нетърпение да чуе какво възнамерява да каже Тръмп по своите намерения във връзка с реализирането на идеята си „Америка на първо място".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе