Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Волен Сидеров: Цветлин Йовчев не се справя

Волен Сидеров: Цветлин Йовчев не се справя

София. Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви в ефира на бТВ, че активистите на партията смятат, че министърът на вътрешните работи не се справя. "Той не може да каже колко са точно пришълците", допълни Сидеров. Той добави още, че по Женевската конвенция бежанци са хора, които се преследват по политически, социални или расови причини, а да бягаш от войната и бомбите не е същото.

По-рано през деня от Атака излязоха на протест и поискаха оставката на вътрешния министър, който според тях е длъжен да разпореди затваряне на границата с Турция. Членове и симпатизанти на партията се събраха пред градинката на софийската църква „Свети седмочисленици", за да поискат затваряне на границата и недопускане на бежанци, които според тях са заплаха за националната ни сигурност, информира още бТВ.

„За този вид бягащи от някакви военни конфликти има други международни спогодби. Всъщност тези хора не могат да претендират за право на бежанци. Те казват, че нямали нужда от дрехи. Ние видяхме, че те изхвърлят дрехите, които им подаряват, имат банкови сметки. Това са хора, които с премерени действия, банкови сметки и т.н. идват тук, за да получат статут и оттук да се придвижат вече в Европейския съюз. Този статут обаче трябва да се даде само, ако се установи, че те са преследвани по политически или расови причини в своята държава. Това нещо те не могат да го докажат", каза още Сидеров.

"Другият важен въпрос е, че ние със Сирия нямаме спогодба за двойно гражданство. Ако някой го направи, той ще наруши закона. Тоест тези хора искат някакъв временен статут, който му дава право на работа и придвижване. И като вземе този статут, той тръгва към Западна Европа. Но всичко това носи риск и за България, и за Европейския съюз. Общо взето признанието на шефовете на важни институции са, че те не могат да се справят. След като не могат да се справят, не мога да разбера защо тази партия, която ги е излъчила, Йовчев е излъчен за министър от БСП и ДПС. Защо и ГЕРБ, и БСП, и ДПС гласуваха против нашето предложение да се ограничи достъпът на такива пришълци", добави лидерът на Атака.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе