Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Приключи ли ПП с Радев? Разкритие на Лорер

Приключи ли ПП с Радев? Разкритие на Лорер

Депутатът от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер коментира в предаването "Лице в лице" по БТВ разминаванията между партията и президента Румен Радев. Припомняме, че двамата съоснователи на ПП Асен Василев и Кирил Петков бяха служебни министри в кабинета на държавния глава заедно с акад. Николай Денков, който бе издигнат за премиер от тях.

"Президентът не само даде своята подкрепа за "Продължаваме промяната" но и ние дадохме нашата подкрепа за него. Някъде там се корени основата на проблема. ПП никога не е била дете на президента. Напротив - ние от самото начало сме казвали, че ще водим много независима политика, без значение от това кога е започнала. Може би това не се понрави, и самото президентство да е имало родителски чувства към "Промяната", които ние не сме оправдали", каза той.

"Едно от най-хубавите неща в българската политика, откакто се появи ПП, е, че тя стана много прозрачна. Ако ние сме заявявали нещо, то е било открито, ако не сме били съгласни или напротив - сме поощрявали политика на служебното правителство или на президента, това винаги е било много публично. Така че не е имало събития зад кадър, които да оправдават такива събития или такива изказвания, които не отиват на висотата на президентството", завърши Лорер.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе