Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП внесе вота на недоверие

БСП внесе вота на недоверие

ПГ на "БСП за България" внесе необходимите подписи за вот на недоверие за провал на политиката на правителството на Бойко Борисов в сферата на сигурността. Това съобщи пред журналисти говорителят на групата Елена Йончева след внасянето на искането в деловодството на парламента. Тя уточни, че са събрани 80 подписа.

Мотивите за този вот черпим от българската Конституция, съгласно която (чл. 105 ал.2) Министерският съвет е длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност на Република България, коментира тя. Очевидно е за всеки български граждани, че това правителство не се справя със своето основно задължение, добави Йончева. "Поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, то е опасно за България и трябва да си ходи", заяви тя.

Ние очакваме подкрепата на целия български народ, защото този вот, когато и да бъде внесен, той вече е закъснял, каза говорителят на ПГ на левицата. По думите й всеки патриот ще гласува.

Мотивите за вота са пълен провал на работата на МВР, пълен провал в осигуряване на националната сигурност, както и провал в работата на Министерския съвет при осигуряване на необходимите условия за работа на българския военнослужещ, посочи Елена Йончева. Тя добави също така и провал в работата при управлението на затворите.
Дали сме десетки примери, каза Йончева. "Очевидно е, че доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично. Българският гражданин вече не вярва на МВР и не съобщава за извършени престъпления, тъй като информацията от МВР изтича", коментира тя. Увеличава се битовата престъпност, увеличават се и неразкритите убийства, посочи Йончева. Тя даде и пример с продължаващите случаи на телефонни измами.

От левицата не отговориха защо вотът на недоверие се внася в деловодството от депутати от групата, а не лично от председателя й Корнелия Нинова. От БСП посочиха, че не са водили разговори за подкрепа на вота с никоя политическа сила.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе