Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ реши да подкрепи ветото на президента върху приватизационните промени

ГЕРБ реши да подкрепи ветото на президента върху приватизационните промени

ГЕРБ ще подкрепи ветото на президента Румен Радев, обяви на брифинг председателят на парламентарната група на партия Цветан Цветанов във връзка с наложеното вето от държавния глава на разпоредби от Закона за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

„През вчерашния ден имахме заседание при министър-председателят Бойко Борисов - аз като председател на ПГ на ГЕРБ и народни представители, които имат пряко отношение към законодателната дейност, която беше осъществена през последните няколко седмици. Във връзка със спекулациите и тиражирането в публичното пространство, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или бизнес лица мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не е обсъждал и приемал подобни текстове", обясни той.

„Във връзка с тези твърдения през последните два – три дни, това, което вчера на заседанието с премира Бойко Борисов – се взе принципно решение Даниел Кирилов като председател на правна комисия да разработи текстове, с които да се отменят всички тези законодателни предложения, предложени от коалиционните ни партньори, подкрепени в икономическа комисия и приети в пленарна зала", добави той. „Даниел Кирилов е готов със законопроекта. С днешното вето, наложено от президента Радев преценихме, че внасянето на тези законодателни промени се обезсмисля. Имахме разговори с премиера след ветото и стигнахме до извода, че ще подкрепим мотивите на президента и ще се съобразим с ветото, което налага", заяви Цветанов.

„Това, което ние правим и винаги сме правили е да работим само и единствено водени от обществения интерес. На вчерашната среща при премиера присъства и финансовият министър, икономическия министър, водихме разговори и с Делян Добрев, Даниела Савеклиева и това, което имаме да съобщим днес е, че в утрешния ден председателят на парламента Цвета Караянчева ще обяви ветото на президента в пленарна зала, с което започват да текат съответните срокове. Ще се постараем в рамките на утрешния ден да бъде проведено заседание, което ще бъде свикано от зам.-председателя на икономическата комисия. По този начин ще покажем политическата воля на ГЕРБ и с решението, което сме взели на база и ветото от днес на президента, но и вчерашните разговори с премиера", обясни Цветанов.

Той допълни, че на вчерашната среща са били обсъдени добрите страни на законопроекта, свързани с електронната платформа, която дава възможност за повече прозрачност на приватизационните сделки и със законодателните промени, внесени между първо и второ четене от Делян Добрев, свързани със Закона за енергетиката.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе