Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Валери Симеонов бе избран за лидер на НФСБ

Валери Симеонов бе избран за лидер на НФСБ

На третия конгрес на НФСБ Валери Симеонов единодушно бе преизбран за лидер на политическата сила, съобщиха от пресцентъра на партията. Конгресът се провежда при закрити врата.

Междувременно снощи се разбра, че в навечерието на конгреса е имало доста оставки в хасковските структури на партията. Общински звена в региона застанаха зад бившия областен координатор на партията, който твърди, че е сменен еднолично от Валери Симеонов, съобщи БиТиВи.

10 от 11 общински координатори в Хасковско си тръгват от НФСБ. В писмо, подкрепено от тях, те обвиняват Симеонов, че е влязъл в коалиция с ГЕРБ, без да се допита до местните структури, както и че не изпълнява предизборните си обещания.

"Ние излъгахме избирателите като ходихме на събрания и ги убеждавахме да агитира. Хората вярваха, че ще станат 300 лева пенсиите, а това не се случи. Хората не го приемат това", каза бившият областен координатор на НФСБ Кръстьо Кръстев.

Конгресът направил промени в устава, сред които създаване на младежка структура на НФСБ, с оглед на увеличаване броя на младите хора в политическата сила. Възрастта на членуващите в младежката структура е 35 години. Сред промените е въвеждане на длъжността национален координатор, както и промяна на мандатността на конгреса от 3 на 4 години.

Ръководството на НФСБ запазва състава си, след като делегатите отново единодушно преизбрали Данчо Хаджиев и народните представители Валентин Касабов и Борис Ячев за заместник-председатели на политическата сила.

Конгресът утвърдил състава на национален политически съвет, в който, освен влизащите по право регионални и областни координатори влизат Петьо Георгиев, регионалният координатор за Пловдив Костадин Гаров, синът на Николай Хайтов – Александър, Петко Събев и областният управител на Стара Загора Гергана Михова.

За председател на националната контролна комисия също е преизбран народният представител Христиан Митев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе