Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Уволнения в петък за оградата с Турция

Уволнения в петък за оградата с Турция

Хипотезата на премиера Пламен Орешарски за нарушения при изграждането на оградата по границата с Турция се оказа вярна. Това съобщи самият той пред депутатите вчера.

От предварителния доклад, който трябваше да бъде изготвен от Главния инспекторат към Министерския съвет, става ясно, че злоупотреби е имало. Затова премиерът поискал разширен вариант на доклада, който да включва и по-детайлен анализ на виновните длъжни лица. Окончателният текст се очаква да бъде публикуван този петък. Орешарски все пак успокои, че злоупотреба със средства не е имало, а само "евентуален опит", тъй като парите все още не са похарчени. Премиерът е решил да въведе превантивен контрол върху харча им, като разплащанията ще стават само след проверка на разходно оправдателните документи. Той все пак защити решението доставчици на материали да бъдат избирани чрез директно договаряне, а не чрез обществена поръчка. По думите му иначе завършването на оградата щяло да се забави с няколко месеца.


"Ако има лица, които не са изпълнили задълженията си или са извършили нарушения, ще бъдат наказани", заяви по-рано и МВР шефът Цветлин Йовчев. По думите на вицепремиера повереното му ведомство не било наясно с цените, а само с идейния проект. "Няма как да говорим за цени, когато МВР по никакъв начин не участва нито в процеса на преговори, нито в обществените поръчки", каза още Йовчев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе