Извънредни новини

Успокоиха Кристиано със "Златната топка"

Успокоиха Кристиано със

Кристиано Роналдо ще спечели "Златната топка" за 2016 г., твърди испанският вестник "Мундо Депортиво". Според изданието организаторите на анкетата за най-ценната индивидуална награда във футбола са уведомили лично португалската звезда, че е завоювал отличието. Представители на "Франс Футбол" ще летят до Мадрид в четвъртък, за да интервюират предварително играча на "Реал" и да му направят снимки с трофея. После те ще бъдат излъчени на специалната церемония, която ще се проведе на 12 декември.

Роналдо несъмнено е най-големият фаворит за наградата, като през настоящата година завоюва трофея в Шампионската лига с "кралския клуб", а по-късно поведе Португалия към мечтания европейски връх. Това ще е четвъртата "Златна топка" за Кристиано, като вече само 1 ще го дели от петкратния победител Лионел Меси. Аржентинецът също попада в топ 3 за тази година, а тройката ще бъде допълнена от Антоан Гризман, Луис Суарес или Неймар.
Междувременно бившият играч на "Манчестър Юнайтед" може да бъде осъден на 6 години затвор заради грандиозна данъчна измама. Според испанските власти Кристиано е укрил повече от 100 милиона евро чрез офшорни фирми за период от 3 години. „Ако предполагаемото престъпление бъде потвърдено, то футболистът на "Реал Мадрид" е заплашен с 6 години затвор", обяви генералният секретар на данъчната служба Хосе Мария Мойнедо.
Страницата подготви Димитър Радев

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе