Извънредни новини

Украйна на тръни заради нацисти

Украйна на тръни заради нацисти

Агитката на киевския "Динамо" е на път да направи мечешка услуга на националния отбор в баража с Франция.

Първата среща е утре в Киев. Ултрасите призоваха на трибуните да има единствено червено-черни знамена. "Нека защитим истинските си национални символи. Нека да не забравяме своите велики герои! Държавата е деградирала. Защо властите смятат това за престъпление!", пишат запалянковците, които се славят с крайнодесните си пристрастия. Тази конфигурация на цветове обаче се смята за забранена.

Тя се свързва с ОУН на Степан Бандера, която придобива печална слава по време на Втората световна война и е сред забранените като нацистка символика от ФИФА и УЕФА. Властите обявиха, че ще вземат мерки на трибуните да няма никакви политически символи и надписи. Освен това от съображение за сигурност се спира движението и паркирането на коли в центъра на Киев. Органите на реда видяха доста зор около касите на стадион "Олимпийски". Там се води бой за билети. Цената на пропуските пък скочи до небето на черно. Вместо политически плакати украинските ултраси ще могат да палят факли на воля. Запалянковците намериха и оригинален начин да надъхат играчите за победа. Страниците им в мрежата бяха залети от снимка на напращели женски гърди, боядисани с националното знаме, които призовават футболистите за победа. Освен това "поети" се надпреварваха да редят куплети за любимците. На друг кулаж пък е изографисана нашата Ванга, която пророкува победа за Украйна.

Румънците: Гърците плашат само с грозотия

Какво да им се плашим на гърците? Могат да те стреснат само с външен вид, грозни са! Това отсече бившият румънски национал Илие Балачи. "Като единици не стават за нищо. Нашите са по-добри. Спираме Карагунис и са готови", продължи Балачи.
Комшиите отвън Дунав получиха специално видео, коeто да им даде сили в битката в Атина. То дойде от Афганистан. Румънският континент там се снима с национални знамена, пеейки песни за победа. "Иска ми се цял мач те да атакуват, а ние да ги излъжем. Това обаче едва ли ще стане, като им знам стила", отсече селекционерът Виктор Пицурка.

Шведите се гаврят с португалски вратар

Стига сте гледали само Роналдо, вижте само каква карикатура имат на вратата си португалците, обяви най-големият шведски вестник "Афтонбладет" преди битката днес. "Когато топката попадне в краката на Руи Патрисио, става страшно. Уменията му са срам за всеки футболист. Освен това е явно, че не става за големи мачове. Трепери и допуска грешки", продължава изданието.
Защитникът Андреас Гранквист пък се закле, че няма да позволи на Роналдо да вкара гол. "Не трябва да му даваме да стигне до топката. Така ще вземем резултат, който ще ни даде предимство преди реванша", обяви футболистът на "Краснодар".

Франция трепери за милиони

от спонсори. Федерацията ще олекне минимум с 19 млн. евро при провал срещу Украйна, разкриха медиите. Договорите с различни марки и за телевизионни права изтичат. Засега обаче не са водени преговори за подновяването им. "Кой ще налива пари, ако Рибери го няма на световното!", отсякоха спецове в бранша. Така "петлите" ще трябва да си търсят нова фирма за екипировка.
Киев пък се затвори за Дидие Дешан и компания. Французите кръжаха 30 минути над украинската столица, докато получат сигнал за кацане. Причината за това бяха тежките условия. Очаква се днес по време на срещата да има зверски студ. "Той ще се отрази най-вече на гостите", радват се в Украйна.
"Тези мачове ще бъдат по-особени от всички останали. Два са, но за нито един не дават точки. Целта обаче е ясна - класиране на световното", обяви селекционерът Дидие Дешан.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе